Graag stel ik mij aan u voor.

Een vraag als “hoe kunnen we onze adviseurs sneller en gerichter en op het gewenste niveau krijgen”, triggert mijn nieuwsgierigheid en creativiteit. Wat bedoelt mijn gesprekspartner precies? Wat hebben ze nodig en hoe kunnen we dat zo efficiënt en effectief bereiken? Wat hebben ze al gedaan en met welk resultaat?

Bij het oplossen van dergelijke vraagstukken ben ik op mijn best. Hierbij kan ik mijn creativiteit optimaal inzetten. Door mijn kennis van en ervaring met opleiden in de financiële en zakelijke dienstverlening dring ik snel door tot de kern van de vraag. Ik geniet er vervolgens van wanneer ik met mijn klant het resultaat bereik waarmee ook de achterliggende zorg is weggenomen.

Vak van opleider

Mijn eerste stappen in de financiële dienstverlening heb ik gezet als handelaar op de Amsterdamse Effectenbeurs. In 1991 ben ik overgestapt naar de afdeling Trainingen van NIBE omdat opleiden mij beter past dan handel. De afdeling bestond net en we waren volop aan het bouwen.

Binnen de afdeling heb ik diverse trainingen op het vakgebied financiële markten, risicomanagement en compliance ontwikkeld en in de markt gezet. Ik heb daarbij nauw samengewerkt met een breed scala aan specialisten. Het vak van opleider in de financiële dienstverlening heb ik toen in de volle breedte leren kennen. Ook heb ik in die tijd veel les gegeven.

De afdeling Trainingen groeide en de behoefte ontstond om het aanbod van NIBE te integreren tot logische leerlijnen. Daarin heb ik het voortouw genomen en het aanbod op mijn vakgebied gestroomlijnd. Namens NIBE was ik lid van het projectteam dat DSI heeft opgericht. Ik heb toen de deskundigheidseisen en bijbehorende overgangsregelingen geformuleerd in afstemming met de branche.

Management en innovatie

Na de fusie met SVV tot NIBE-SVV werd ik verantwoordelijk voor een steeds breder pakket aan opleidingen en heb ik leiding gegeven aan teams en projecten binnen de afdeling Content Ontwikkeling en Beheer. Als MT-lid heb ik de afdeling Content Management en Publishing aangestuurd. Daarbij heb ik een aantal vernieuwingen gerealiseerd in producten, werkwijze en technologie. Een aantal voorbeelden daarvan vindt u hier.

Mijn laatste activiteit voor NIBE-SVV was het ontwikkelen en in de markt zetten van de Executive App, een app voor permanente educatie voor bestuurders en commissarissen in onze branche. Deze start-up naast de staande organisatie heb ik van nul af aan opgezet. Topspecialisten in de branche leverden onder mijn aansturing de leerinhoud. Als product owner heb ik met MobGen, de app-bouwer, deze iPad-app en de daarvan afgeleide web-based versie voor de financieel adviseur ontwikkeld.

Ondernemerschap

Binnen mijn baan ben ik altijd ondernemend geweest. Met en voor klanten heb ik vele producten ontwikkeld en projecten gedaan. Intern heb ik steeds de vernieuwing gezocht en gerealiseerd. Daarbij neem ik graag verantwoordelijkheid; ik ben niet bang om mijn nek uit te steken.

Bij het oplossen van complexe vraagstukken in leren en ontwikkelen ben ik op mijn best. Hierbij kan ik mijn creativiteit optimaal inzetten. Door mijn kennis van en ervaring met opleiden in de financiële dienstverlening dring ik snel door tot de kern van de vraag. Ik geniet er vervolgens van wanneer ik met mijn klant het resultaat bereik waarmee het vraagstuk echt is opgelost.

Na de overname van NIBE-SVV door NCOI heb ik daarom besloten te starten als zelfstandig professional.